“Ik ben Annelies van Zwieten (1969) en heb een psychologiepraktijk voor volwassenen en kinderen.”

Mijn praktijkervaring heb ik opgebouwd vanaf 2005 in een eigen praktijk in Rotterdam. Daar werkte ik met korte trajecten vanuit de Generalistische Basis GGZ. Sinds 2022 werk ik in ’s Gravenzande en vanaf 2023 ook in Hoek van Holland.

Naast mijn praktijk werkte ik van 2006 – 2022 bij GGZ Delfland bij de afdeling Jeugd.
Meevoelen en meedenken met de cliënt en vanuit goede afstemming en samenwerking tot een mooi resultaat komen, dat is mijn passie.

Visie

Ontdekken wie je bent

Ontdekken wie je bent

De vragen “wie ben ik?” en “wat is het doel van mijn leven?” zijn vragen die beantwoord kunnen worden in therapie. Meer zelfinzicht is een waardevol geschenk dat je jezelf geeft door therapie te volgen.

Meer focus

Meer focus

Werken aan je klachten is niet altijd makkelijk. Maar je krijgt duidelijkheid over wat je zou willen bereiken. Dit geeft focus en rust. Ik help je door te zetten. Je voelt je sterker.

Waar komen psychische klachten vandaan?

Waar komen psychische klachten vandaan?

Ze ontstaan door een negatieve of angstige visie op jezelf en het leven. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Vaak heeft dit te maken met problemen binnen relaties:
de jeugdervaringen in je gezin van herkomst,
de relatie met je ouders,
je relatie met een partner of juist het ontbreken van een partner,
of relaties met collega’s/een leidinggevende

Kruispunt en zelfinzicht

Kruispunt en zelfinzicht

Je kunt therapie volgen om je stemming te verbeteren, maar ook als je meer inzicht wilt krijgen in jezelf. Of als je op een kruispunt staat in je leven, zoals het beginnen van een onderneming, het starten van een nieuwe relatie, verhuizing etc.
Overweeg dan bijvoorbeeld Symbooldrama of ACT. Bij kinderen is dan ACT4kids een aanrader, net als Symbooldrama.

Kwalificaties

Psychologiepraktijk Van Zwieten is ingeschreven onder KvK-nummer 24493792 en in het bezit van een sinds 2017 verplicht kwaliteitsstatuut. Klik hier om het vernieuwde en goedgekeurde kwaliteitsstatuut van 2022 te zien.

Praktijk AGB code Psychologiepraktijk Van Zwieten is 94004207 en AGB code van de behandelaar is 94004744. Behandelaar A.E. van Zwieten is BIG geregistreerd onder nr 39054561625, lid van de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP), de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie (VGCT).

Contact

Samenwerking

GZ-psycholoog Simone Bourdrez. Zij is gespecialiseerd in angst en trauma, voor jeugd en volwassenen. Ik heb jarenlang met Simone samengewerkt bij GGZ Delfland waar wij op de jeugdafdeling werkten.

GZ-psycholoog Sanne Scheuierman. Haar doelgroep is kinderen en jeugd. Naast behandeling biedt zij ook diagnostiek aan: intelligentie-onderzoek, ASS- of ADHD onderzoek en diagnostiek van de emotionele ontwikkeling voor kinderen met een benedengemiddelde intelligentie.

GZ-psycholoog Ellen Joosten. Zij werkt met volwassenen vanaf 18 jaar met diverse problematiek.

Kinder- en Jeugdpsycholoog Marty den Hollander. Zij is gespecialiseerd in trauma bij kinderen en jeugd -ook vroegkinderlijke traumatisering- en hechtingsproblematiek.

In ’s Gravenzande met praktijkhouder Zinzi van Schie, GZ-psycholoog. Deze praktijk werkt met kinderen en jeugd tot 23 jaar. Vanaf 1 juli ben ik als ZZP-er aangesloten bij deze praktijk op de maandag.